Connect with us

Életmód

117 Természetes Hatóanyagot Korlátoznának az EU-ban

Publikálva:

-

Az Élelmiszerbiztonsági Ügynökségek vezetősége és jól fizetett szakértői összeállítottak egy listát, azokról az anyagokról, amelyek étrendkiegészítőkben való felhasználását szerintük a lakosság egészségének védelme érdekében korlátozni, vagy egyenesen teljesen betiltani szükséges. A listát olvasva nagyrészt ősidők óta használt, kimondottan hatékony gyógynövények szerepelnek.

Ilyen tiltólistás hatóanyag például a világ egyik legjobb természetes véralvadásgátlója a kumarin. A felsorolásban szerepel még a hasonlóan csengő kurkumin is. A kurkuma sokak által ismert hatóanyagát például nevetségesen alacsony 3mg/kg értékben maximalizálnák, ami azt jelenti, hogy egy 60kg tömegű embernél 180mg-os napi korlátot határoznának meg.

Kurkuma és egyéb a listán szereplő hatóanyagot tartalmazó fűszerek

A „szakértők” ezeken az ismertebb növényeken felül többek között korlátoznák:

  • az aloe verát,
  • a gingko bilobát,
  • a teafát és annak az illóolaját,
  • a máriatövist,
  • a sokak által kedvelt és használt ginzenget is.

Érdekes lehet megemlíteni, hogy ezen természetes hatóanyagok egy része a COVID-világjárvány alatt is hatásosnak bizonyult! Többen azóta is a hosszú Covidban, vagy az mRNS vakcinák mellékhatásaitól szenvednek, és használják eredményesen ezeket a hatóanyagokat tartalmazó gyógyító készítményeket.

Az intézkedés egyelőre még csak ajánlás a szakemberek részéről. Nagyon reméljük, hogy nem kerül bevezetésre a felsorolt hatóanyagok korlátozása, hiszen sok embernek nyújtanak óriási segítséget és egészséget a mindennapjaikban.

Copyright © 2006 - 2024 Nap Mint Nap / Független hír- és info portál