Connect with us

Belföld

A Fidesz Médiájának Mentális Betegségtünetei

Publikálva:

-

Az utóbbi napok amerikai híradásai nagyon úgy fest számtalan esetben fejtörést és nehézséget okoztak a fideszes médiabirodalomnak. Egészen pontosan Donald Trump körüli eseményekről írtak szelektíven, vagy felejtettek el teljesen érdemben beszámolni!

Donald Trump republikánis elnökjelölt (Fotó: Facebook)

Hiába biztosította Orbán Viktor teljes támogatásáról Trump amerikai elnökjelöltet, őt is cenzúrázta a Fidesz állatfarm-médiája – erről Szakács Árpád ír legújabb Substack publikációjában.

A világ minden valamirevaló médiafelületén megjelent Trump gyerekoltásokat kritizáló véleménye az itthoni lapokat leszámítva. Nevezetesen elhallgatták, hogy újraválasztása esetén felülvizsgálná a gyerekkori oltások rendszerét Donald Trump, aki szerint a biztonságosnak nevezett vakcinákkal súlyos gondok vannak. Erről egy Robert F. Kennedy Jr. (RFK) amerikai elnökjelölttel folytatott kiszivárgott felvételen beszélgetett a két államférfi. A vasárnapon lezajlott beszélgetés egy részletét Bobby Kennedy III. rövid időre feltette az X-re, de nem sokkal később törölte, azonban addigra a videó már bejárta az egész világot leszámítva Magyarországot.

Felettébb érdekes emellett, hogy James David Vance újdonsült republikánus alelnökjelölt bizonyos nézeteit mennyire nem tartják fontosnak megemlíteni a Fideszes lapok és portálok – erről már a Magyar Jelen számolt be.

Vance határozottan ellenezte a COVID-oltások kötelezővé tételét és az óriáscégek túlhatalmát

Cikkükben a hírportál arról ír részletesen, hogy három sarkalatos kérdésben olyan különbség van Trump alelnökének és a Fidesz-kormánynak az álláspontja között, amit ha megismerünk, egyből megértjük, a hazai médiumok miért is hallgatták el.

Az alelnökjelöltről az alábbi három dologról felejtettek el a jelentős magyarországi lapok beszámolni:

  • Vance élesen kritizálta a COVID-világjárvány idején hozott intézkedéseket, különös tekintettel az mRNS vakcinák széleskörű használatát,
  • szembeszállt a nemzetközi nagyvállalatok érdekeivel, és komoly adó terheket szabott volna ki a túlterjeszkedésük visszaszorítása érdekében,
  • valamint a jelölt rendhagyó módon a munkásszakszervezetek és a dolgozó gyárimunkások mellé állt a nagytőkével szemben.

A fentebb említett ügyek felkarolása eddig sem volt a magyar kormány ismérve, elég csak a világjárvány idején hozott korlátozásokra gondolnunk. Az elhallgatás azt mutathatja, hogy valószínűleg ezek után sem szeretnék, hogy nagyobb hangsúlyt kapjanak a fentebb említett témák.

Mindenesetre már az óriási eredmény lenne, ha a hazai médiahálózat valóban az emberek tájékoztatását és nem befolyásolását tűzné zászlóra. Hiszen minden embernek joga van tiszta képet látni és a rendelkezésre álló tények ismeretében értékelni a világban zajló eseményeket.

Copyright © 2006 - 2024 Nap Mint Nap / Független hír- és info portál