Connect with us

Belföld

Dr. Molnár Csaba: Tisztázzuk az új szélsőjobboldali EP-frakcióval kapcsolatos félreértéseket!

Publikálva:

-

Dr. Molnár Csaba legutóbbi Facebook-bejegyzésében számos „félreértést és félreértelmezést” oszlatott el az új szélsőjobboldali EP-frakcióval, a Patrióták Európáért (Patriots for Europe) kapcsolatban, amelyhez a Fidesz is csatlakozott. Lássuk a részleteket!

1. Nem Orbán frakciója

„Bármit is tol a kormánypropaganda, ez nem Orbán frakciója, nem ő találta ki, nem ő hozta létre. A francia szélsőjobb megbízásából eljátszott egy szerepet.”

2. A francia szélsőjobb irányítja

„Ez továbbra is a francia szélsőjobb által irányított frakció, Le Pen a főnök, nekik van a legtöbb tagjuk és ők adják a frakcióvezetőt is. Orbánék csak a számos helyettes egyikét adják.”

3. Nevet változtatott frakció

„Valójában nem történt más, mint hogy az eddig is meglévő szélsőjobbos ID nevű frakció nevet változtatott. Nem lesz már tag benne az AfD nevű német neonáci párt, de belép Orbán és a cseh Babis pártja. Vagyis ez egyszerű átnevezés, minimális jelentőségű tagcserével.”

4. Az EP erőviszonyai változatlanok

„Mindez semmit sem változtat az EP erőviszonyain. Továbbra is a néppárti-szociáldemokrata-liberális koalíció dominál biztos többséggel, ez a három frakció adja az Unió minden fontos vezetőjét. A szélsőjobb továbbra sem kap semmit.”

5. Cordon sanitaire folytatódik

„Eddig is működött az EP-ben az ún. “cordon sanitaire”, vagyis a szélsőjobb elszigetelése. Ez a gyakorlatban azt jelentette, hogy nem kapnak sem tisztségeket, sem jogalkotási feladatokat. Eddig az ID nevű frakció volt így elszigetelve, mostantól a Patrióták lesznek. Vagyis nem változik semmi.”

Dr. Molnár kifejtette, hogy bár sokan szeretnék Orbánt nagyobb jelentőségűnek tekinteni az európai politikában, mint amekkora valójában, ez távol áll a valóságtól. Az Orbán által várt jobboldali áttörés ismét elmaradt, és továbbra is a mérsékelt erők irányítják az EU-t.

„A jóember beszél, a karaván meg halad. És soha nem arra, amerre a jóember szeretné. Az ilyet normális helyen nem befolyásos politikusnak hívják. Hanem annak, ami: szájhősnek, akinek a mellénye nagy, a befolyása meg icipici.”

Fontos emlékezni arra, hogy az európai politikában a mérsékelt és stabil erők továbbra is meghatározóak, biztosítva a kontinens békéjét és fejlődését. Ez a stabilitás és egyensúly biztosítja, hogy Európa továbbra is egy befogadó és progresszív irányba halad. – szerk.

forrás: Dr. Molnár Csaba Facebook oldala

foto: dkp.hu

Copyright © 2006 - 2024 Nap Mint Nap / Független hír- és info portál