Connect with us

Külföld

A Párizsi Olimpia Megnyitójának Margójára

Publikálva:

-

Nagyon sokan vannak a világon, akik „megcsodálhatták” a 2024. évi párizsi olimpiai játékok nyitó ceremóniáját tegnap este a közvetítéseken keresztül. Az esemény valóban grandiózus és meglehetősen progresszív volt, így bizony egyes elemei szolgáltatnak beszédtémát az internetes közösségek számára.

Leonardo Da Vinci: Az utolsó vacsora újraértelmezése Párizsba (Forrás: Világhelyzete)

A bemutató ugyanis bővelkedett a szexuális kisebbségeket felvonultató és előtérbe helyező elemekben. Többek között a keresztények számára egyik igen fontos festményt is sikerült újraértelmezniük a megalkotóknak. Ehhez szakállas nőket és hölgyeknek maszkírozott férfiakat sikerült felvonultatniuk Párizs ikonikus folyóján a Szajnán.

Számtalan influenszer az elmúlt évek főleg hagyományosabb értékeket bemutató gáláival hasonlítja össze az idei nyitóünnepséget. Példának okáért megmutatjuk Jackson Hinkle amerikai influenszer összehasonlító videóját az X felületéről, amiben a 2014 évi téli olimpiai játékok megnyitójával hasonlította össze az ideit.

Forrás: X

Egyre élesebb különbség látszik a szórakoztatóiparban a világ nyugati és keleti fele között. Ennek láthattuk már eklektikus példáját a 2024-es Eurovíziós Dalfesztiválon és ennek újabb felvonása volt a tegnapi bemutató.

A legérdekesebb aspektusa a történetnek egyértelműen az, hogy ezeket a műsorokat korhatár besorolás nélkül sugározzák szerte a világon, ami azt jelenti hogy gyerekek számára is elérhető a tartalom. A kérdés pedig folyamatosan nyitott:

Vajon milyen hatással van ez az éppen tévét néző fiatalabb generációk számára?

Hol válik ketté a finom művészet és az ízléstelen ideológia? A jövőt meghatározó gyermekeink osztályrésze lesz ezt eldönteni, hogyha a média meghagyja nekik ezt a döntést. – szerk.

Copyright © 2006 - 2024 Nap Mint Nap / Független hír- és info portál