Connect with us

Külföld

Szexuális Zaklatási Vádak a Világgazdasági Fórum Dolgozóival Szemben

Publikálva:

-

Egy nemrégiben megjelent Wall Street Journal cikk több korábbi alkalmazott vallomását tartalmazza, akik szexuális zaklatásokról számoltak be a Világgazdasági Fórum (WEF) keretein belül. A cikk szerint még Klaus Schwab, a Fórum alapítója és a Nagy Újraindítás kezdeményezője is érintett lehetett az esetekben.

A riportban nyolcvan volt és jelenlegi dolgozó állítja, hogy a Fórum vezetősége „ellenséges környezetet teremtett a nők számára”, amelyben gyakoriak voltak a szexuális zaklatások. Ezen túlmenően a színes bőrű munkavállalók is ellenséges légkört tapasztaltak, amely hátráltatta őket munkájuk során.

Egy nő elmesélte, hogy a Világgazdasági Fórumnál kötelező volt szűk ruhákat viselniük, hogy „jó benyomást keltsenek”. Több veterán dolgozó szerint a Fórum volt a legszigorúbb a megjelenés tekintetében. A riport szerint a felsővezetők körében számos szexuális zaklatás történt, és ketten arról számoltak be, hogy évekkel ezelőtt VIP-személyek zaklatták őket a Fórum rendezvényein, például Davosban. Egyes hírek szerint a dolgozók szexuális szolgáltatásokat nyújtottak a meghívott milliárdosoknak és politikusoknak.

Egy másik dolgozó arról számolt be, hogy Klaus Schwab személyesen zaklatta őt, szexista megjegyzéseket tett és előtte pózolt, de Schwab megjelenése nem keltett benne semmilyen vonzalmat.

A Világgazdasági Fórumon belül az anyák is hátrányos megkülönböztetést tapasztaltak. A vezetőség nem támogatta, ha valaki gyermeket vállalt, és sok anyát egyszerűen nem vettek vissza szülés után, mondvacsinált indokokkal elküldték őket. A vezetőséget rasszizmussal is vádolták, mivel gyakran használták az N-betűs szót a fekete alkalmazottakra, és indokolatlanul nem léptették elő őket.

A Világgazdasági Fórum korábbi szóvivője tagadta a vádakat, és kijelentette, hogy Schwab soha nem tanúsított olyan vulgáris viselkedést, amiről a cikkben írtak. Schwab több mint 50 év után lépett vissza a Fórum vezetésétől, és csak tiszteletbeli elnöki posztját őrizte meg. A szervezet minden vádat kategorikusan visszautasított, és állította, hogy náluk zéró tolerancia van a zaklatással és diszkriminációval szemben.

Ha a vádak beigazolódnak, az sajnos nem lenne meglepő, hiszen hasonló visszaélések gyakran előfordulnak „progresszív” vállalatoknál. Korábban az „LMBT-barát” és „feminista” Blizzardnál is jelentettek hasonló visszaéléseket, ahol egy munkatárs öngyilkosságot követett el a szexuális zaklatások miatt.

Mindezek ellenére bízzunk benne, hogy a Világgazdasági Fórum és más hasonló szervezetek tanulnak ezekből az esetekből, és valódi változásokat vezetnek be a jövőbeni visszaélések megelőzése érdekében.

forrás: Magyar Jelen

Continue Reading

Copyright © 2006 - 2024 Nap Mint Nap / Független hír- és info portál