Connect with us

Külföld

Valójában nem volt COVID-járvány Szlovákiában?

Publikálva:

-

Érdekes egészségüggyel kapcsolatos történésekre lehetnek figyelmesek az olvasók a közvetlen környezetünk híreit böngészve. A szomszédos Szlovákiában Dr. Kotlár Péter vezetésével a szlovák kormány nemrég kijelentette, hogy a COVID-világjárvány nem egy természetes folyamat volt, hanem bioterrorizmus, vagyis egy megtervezett és végrehajtott hadművelet. Ezt egy általuk felállított vizsgálóbizottság eredményeire hivatkozva mondják, amely eredményeket ősszel terveznek nyilvánosságra hozni.

Kotlár Péter, a vizsgálóbizottság elnöke ( Fotó: Facebook )

„Vizsgálatom végén, amelyet szeptemberben fogok bemutatni, egyértelmű bizonyítékok vannak arra, hogy a szlovákiai járvány nem felelt meg a pandémia feltételeinek sem az előfordulási gyakoriság, sem más mérhető paraméterek tekintetében” – mondta a parlamenti bizottságnak a vizsgálatot vezető orvos.

Északi szomszédunk elhatárolódott az Egészségügyi Világszervezet Nemzetközi Egészségügyi Szabályzatának (IHR) frissítésétől, és szembement a Pandémia Szerződés aláírásával is. Szlovákia miniszterelnöke, Robert Fico többször is élesen kritizálta világjárvány alatt hozott intézkedéseket, valamint ő döntött korábban a Kotlár Péter vezette bizottság felállításáról és a vizsgálat elindításáról az ügyben. Sokan ezekkel az éles kritikákkal hozták összefüggésbe az ellene elkövetett merényletet.

Robert Fico a támadás után már szerencsésen felépült, a szlovák kormány pedig tovább folytatja a vizsgálatokat a COVID-bűncselekmények után. Az eredmények pedig reméljük, nemcsak az ország, de az egész világ hasznára lesznek.

Image by natanaelginting on Freepik

Copyright © 2006 - 2024 Nap Mint Nap / Független hír- és info portál