Tech - Tud

A klímatudós szerint a legtöbben 3 éven belül elpusztulunk

Bizonyára emlékeztek rá, hogy Guy McPherson 2016-ban azt állította, hogy az emberiségnek még 10 éve van hátra. Ezzel a gondolattal nincs egyedül, csak ő volt a leghangosabb. Azonos véleményen van vele Sam Carana, valamint többé-kevésbé a következők: Peter Wadhams, Mark Jacobson, Stephen Salter, Malcolm Light, Paul Beckwith, Patrick Malone, Peter Carter, Veli Albert Kallio, Harold Hensel, Leonid Yurganov, Gary Houser, Jim Pettit, Renaud de Richter, Oliver Tickell, Douglas Spence, John Nissen, John Davies, Bru Pearce, Patrick McNulty, Jennifer Hynes, David Spratt, Dorsi Diaz, Andrew Glikson, Aaron Franklin, Nathan Currier, Omar Cabrera, Jennifer Francis.

Ebben a tavalyi riportban még arról beszél, 10 évünk van hátra:

McPherson azóta is járja a világot, és tartja az előadásokat. Ma még nincs jele a hirtelen felmelegedésnek, én legalábbis nem találkoztam ilyennel. Sőt az idei év kevésbé meleg, mint a múlt év, ami megmagyarázható azzal, hogy tavaly El Nino év volt, az idei pedig La Nina.

Ennél is meglepőbb, hogy McPherson néhány napja azzal állt elő, hogy legtöbbünk 3 év múlva már nem él. Egész pontosan ez olvasható a honlapján:

“I doubt many people reading these words have 3 years to live. Habitat for humans on Earth will disappear shortly after the Arctic ice is gone next summer or the summer of 2019. Three decades is a pipe dream to be experienced by no humans on Earth.”

Ez magyarul valahogy így hangzik: Kétlem, hogy sokaknak, akik ezeket a szavakat olvassák, lenne még 3 évük. A Földön az emberek élettere hamarosan meg fog szűnni azt követve, hogy a sarki jég elolvad a jövő nyáron vagy 2019 nyarán. A három évtized csak egy vágyálom, amiben a Földön embernek nem lesz része.

Kegyetlen szavak, főleg így karácsony táján, de a lényeg, hogy igaz-e? Erre egyértelmű válasz nem létezik. Egy biztos McPherson (és sokan mások) nem laikusok. De van más megfontolandó is! 2-3 év nagyon rövid idő, hamarosan a végére érünk, és ha nem válik be McPherson előre jelzése, akkor ő maga simán nevetségessé válik. Felvállalja ezt? Úgy látszik igen. Nagyon biztos lehet a dolgában.

forrás: https://vilaglato.info