Ébredezők

Az emberi világunk a végéhez közeleg, talán a mi generációnk az utolsó aki a Mátrixon kívül él

Ahogy mondani szokás, a pokolba vezető út jó szándékkal van kikövezve, így azok, akik a virtuális világunkat, a Dolgok Internetét, azaz az összes kütyünket egy intelligens hálóhoz kötő rendszert, az 5G rendszert, a mesterséges intelligenciát, a beszélgető robotokat stb. tervezik, maguk is hisznek abban, hogy jót cselekszenek, és az emberiséget szolgálják. De vajon milyen árat fogunk fizetni ezért?
A cikk végén látható 23 perces videóban főleg a telekommunikációban és a technológiai fejlesztésekben ismert személyiségek beszélnek arról a jövőről, amibe az emberiséget bele akarják kényszeríteni. Államférfiként és a világpolitikát meghatározó személyként, maga Putyin is kifejti röviden a véleményét és arról beszél, mindez az atombombánál is sokkal borzalmasabb veszélyt jelent az emberiségre. De előbb következzen egy kis bevezető, néhány hasznos információval:
Az új ipari forradalom digitális, fizikai és biológiai rendszereket fog egyesíteni. Ahhoz, hogy a világot kibernetikus visszacsatolási láncon lehessen működtetni, amire megpróbálnak bennünket is átállítani. Ebben a „szép” új világban, az 5G és az AI (Artificial Intelligence, azaz mesterséges intelligencia) korában, a távközlési cégek egy globális agyat fognak építeni, egyetlen helyen, az ún. központi nagy agyban fognak tárolni, centralizálni, a világon fellelhető minden adatot.

A Facebooknál a titkos projekteket összefogó 8-as épületben a közvetlen internet-agy kapcsolaton dolgoznak, ami lehetővé teszi majd, hogy csupán agyhullámaink útján csatlakozzunk a Facebookhoz. Gyakorlatilag ez lesz a Mátrix első fejlesztési verziója.

Putyin szerint az ember képes lesz bejutni a genetikai kódba, aminek kiszámíthatatlan következményei lehetnek. Megtervezett tulajdonságokkal rendelkező embereket lehet létrehozni, akik lehetnek matekzsenik vagy félelmet, megbánást és fájdalmat nem érző katonák. Az általa vizualizált genetikai forradalom szerinte az atombombánál is veszélyesebb lehet.
A mesterséges intelligencia, amilyen például a Google DeepMind AI fejlesztése, képes legyőzni az emberi elmét. Mind a Microsoft, mind a Facebook kénytelen volt leállítani AI programokat, egyet azért, mert rasszista és gyűlöletkeltő lett, egy másik pedig titkos nyelvet fejlesztett ki, hogy beszélgethessen saját magával. Egy beszélgető robot (chat box) furcsa angol gyorsírást fejlesztett ki. Az AI mégis gyorsan terjed, önmagát fejleszti, saját frissítéseit írja. Egy idő után már a programírók sem tudják követni a logikájukat.

Az USA kormánya olyan légi és szárazföldi robotokat, drónokat tervez, amelyek önállóan hoznak döntést a gyilkolásról is. Elon Musk pedig azt állítja, hogy csak úgy akadályozhatjuk meg, hogy alárendeltjei legyünk a mesterséges intelligenciának, ha saját agyunkat is annyira fejlesztjük, hogy szimbiotikus kapcsolatba léphessünk vele.

A megfigyelő rendszerek az arcfelismerést már nem is az arc alapján végzik, hiszen a drónok miatt szükségessé vált a fentről történő azonosítás, így a fej, fül, járásmód stb. alapján is bárkit be tudnak azonosítani. Egy DARPA fejlesztés, az ARGUS 368 chip használatával készít felvételeket, és így 1,8 milliárd pixeles videót képes közvetíteni.

Valójában a legtöbb embernek fogalma sincs mi történik a világunkkal és mire rájönnek, már régen késő lesz … erről szól ez a videó:

forrás: https://nagyoncool.com